Комплекс Биотин, Цинк и Селен за здрава коса и кожа, 60 капсули

Марка: Fitne
Код на продукта: 45103
Наличност: Не е наличен
49,99 лв.

С Биотин, Цинк и Селен – PANMOL - B-KOMPLEX витамини, добити от кълнове от киноа

Метаболитен баланс – лесно и достъпно
Необходимите хранителни вещества, поднесени във възможно най-натурален вариант

Концепцията на ортомолекулярната медицина е създадена от носителя на Нобелова награда американецът Линус Паулинг. Той вярвал, че когато тялото боледува, се намира в биохимичен дисбаланс, който с помощта на точно лечение с „правилните молекули“ („ortho”= на гръцки означава „правилен“, „molecular” на латински означава „частица“) може да бъде балансиран. Специалистите по хранене препоръчват дозите, който човек приема, да бъдат в съответствие и възможно най-близки до природните добавки. В гамата Ортомолекулярни продукти на Fitneхранителните вещества следват модерните познания в науката за храненето. Всяка капсула съдържа важни микронутриенти в дози, които покриват нуждите на организма. Витамините, минералите и миркоелементите са добити директно от растения и се абсорбират отлично от тялото.

В хранителната добавка за здрава коса и кожа на Fitneса използвани семена на киноа от биологично земеделие, които са покълнати по специална технология. По този начин съдържанието на витамин В в „супер кълновете“ се увеличава до 500 пъти. Киноата не съдържа глутен и е една от най-старите познати култури в света и е с много високо съдържание на протеин, редом със зърнените храни и соята.

Както знаете, кожата е най-големият ни орган и заема площ от 1.5 – м2. Тя ни защитава и изпълнява жизнено важни фукнции:

·         Предпазва ни от външни влияния. Създава механична бариера срещу патогени и защитава тялото.

·         Регулира водните запаси

·         Регулира температурата на тялото, използвайки кръвоносните съдове

·         Функционира като отделителен орган

·         Важен сензорен орган

Косата има пряка връзка с кожата и осигурява защитна и сензорна функция и е вградена в епидермиса. Кръвоносните съдове набавят хранителни вещества на корените на косъма. Добрият подбор на хранителни вещества допринася за красива и здрава коса и кожа. Затова е нужно да се приемат допълнително антиоксиданти, витамини С и Е, цинк и селен. 

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
Лош           Добър